Fasadebelysningen er på!

Under julegateåpningen 17. nov kunne fasadebelysningen endelig slås på.

Vi siterer Halden Arbeiderblad’s leder i avisen 22.11.2022 «Se, vi har fått et slott midt i Halden».  For de som har abonnement på HA så kan artikkelen lastes ned her: Se, vi har fått et slott midt i Halden.

Kongegården fremstår i helt ny drakt, ikledd den tilnærmet identiske rosafargen som ble malt den gang huset sto ferdig i år 1820.  Taket er nå dekket med sort Laumans glasert takstein og på taket kan vi se 3 nyrestaurerte piper.  De to lunettvinduene på taket er laget nå slik at bygget utseendemessig skal være så likt som da det var nytt for 200 år siden.

Fasadebelysningen bidrar til at gården har fått noe majestetisk over seg. Utallige ledlys er montert og alt kan styres via en app.  Her kan vi med enkle tastetrykk endre fargene om det er noe som ønskes markert, være seg den rosa sløyfeaksjonen eller andre begivenheter som finner sted.  Hva med rød, hvite og blå søyler på 17. mai. Pga kommunens lys på gangbroen fremstår dessverre gården noe gul på kveldstid.

Utvendig har vi også nye trapper av Iddefjordsgranitt, de er omtalt i tidligere artikkel her på nettsiden.  Når våren kommer vil gårdsplass stensettes og beplantes, nye smijernsgjerder er på gang og når det lille arealet mellom gangbroen og Kongegården er ferdig har vi tro på at det blir en skikkelig staselig og flott eiendom – til glede for alle som besøker byen vår.

Vi gleder oss etterhvert til å ta fatt på de omfattende restaureringsarbeidene innendørs.  Vi har mange arbeidstimer foran oss, men vi må smøre oss med tålmodighet for en slik praktgård fortjener godt håndverk og det tar tid.

Mange spør oss hvem som skal inn i Kongegården.  Det vet vi i skrivende stund ikke, kjenner du noen som kjenner noen som vil etablere en bedrift i Halden så vil vi gjerne ha tips.