Det skjer mye i Kongegården nå!

Etter veldig mange timer med rivningsarbeid og reparasjoner er vi godt i gang med gjenskapelsen innendørs.  I tillegg til egne ansatte har vi bl.a. leid inn folk fra Gjømo Bygg, de må sies å ha hatt en ordentlig drittjobb for de har stått for veldig mye av rivingsarbeide.  For å si det enkelt, 200 år med gammel skitt.

Det har i flere rom blitt avdekket lag på lag med tapet og dekormaling og nå skal en god del av dette gjenskapes. Her skrapes det flittig, men veldig forsiktig, for å ikke ødelegge historien. På plass og ansvarlig for dekormalingen har vi Malermester Studsrud AS fra Ørje.

 

Østfold Gipsmakeri ved Maths A. Løland fra Kornsjø reparerer deler av det flotte listverket i taket. Møysommelig arbeid, men så fint som det kommer til å bli.

Her er det flere ulike gipsrosetter, både gamle og relativt nye rosetter i variererende størrelse.

       

Mattis fra Norsjø Idé og Design AS, også fra Halden,  sparkler og pusser tak, time etter time.  Må rose disse gutta som jobber med armene over hodet hele dagen lang.   Som dere ser så er det stort forfall, masse setningsskader. Legger ved en video som viser hvor stort vedlikeholdsbehovet er.

 

Tidkrevende, og ikke minst kostbart,  men så utrolig gøy det skal bli en gang utpå høsten når vi ser resultatet av alle arbeidstimene.

Sjekk gjerne ut prospektet vårt som ligger på vår hjemmeside hvis det kan være interessant å leie lokaler! http://kongegården.no